Yev Kravt: «Дім це наша правда про себе» Інтервю з куратором Biennale Larnaca 2023

Усі охочі матимуть нагоду побачити виставки скульптур у різних локаціях Львова. Крім того, буде нагода побачити колекції легендарних скульпторів Ярослава Мотики, Івана Самотоса, Миколи Малишка та інших. З детальною програмою всіх заходів ви можете ознайомитися на сайті артцентру “Я Галерея”. Якби люди були обізнані, можливо, більше б говорили про “Близнюків” як про дуже конкретно конфліктну роботу. Тому що, дійсно, “Впевнена” забрала на себе весь етер.

Інтерв'ю з куратором виставки мистецтва про тему та концепцію виставки

Як таких інших страхів, які б мені якось перешкоджали, немає. Можливо, вони є, але ріст — це безперервні помилки, тож якщо навіть і з`являється страх, то я повинна щось з цим зробити. Художниця, письменниця, казкарка, мистецтвознавиця та викладачка.

Гарна в нас вийшла розмова, ― згадує Уляна Креховець. У перші тижні війни деякі роботи Уляни разом з начерками й малюнками інших українських художників, дітей та мешканців міста виставляли в галереї ICONART. Торік у грудні виставку представили в столиці Ірландії ― Дубліні. До різних країн Європи скетчі помандрували https://www.0412.ua/list/426179 в цифровому форматі, адже навіть чимало богословів просили дозволу, аби проілюструвати ними свої доповіді про Бога в часі війни. Також, начерки Уляни бачили й у США та Канаді на благодійних заходах та аукціонах на підтримку України. CUTOUT COLLAGE ART PROJECT — перший в Україні артпроєкт про сучасний колаж.

Близько 400 робіт: масштаби “Тижня скульптури” у Львові

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube. Він додав, що завдяки нашим військовим увесь світ звернув увагу на Україну. Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу. Я вважаю, що рівень української культури достатньо високий. Але вона була довгі роки маргіналізована. Зберегти моє ім’я, e-mail, та адресу сайту в цьому браузері для моїх подальших коментарів.

Допомагали митцям, які мали технічні проблеми із заповненням заявки. Відбирали заявки, базуючись на якості робіт та чіткому розумінні митцем теми. Немає жодного ансамблю, в якому ми бачимо його цілковитий задум.

Цю концепцію ми розкрили навіть через простір — він дуже допоміг. Відбирала роботи я, але консультувалася з Дмитром щодо об’єктів, які стоять у просторі експозиції, — ми назвали її Psychopark. Вони символічно відображають те важливе, що відбувається у житті. Не лише до відкриття виставки, а й після неї також — розмови не повинні припинятися. Марія говорила, що навіть після закриття можна розповісти про виставку в соцмережах чи медіа. У рекомендаціях інстаграму мені часто випадають цікаві роботи. І ось одного разу на очі потрапила незвичайна, стильна картинка.

Виставка «Неформатна краса» Василя Корчового

Вони побачать суспільство, яке розвивається, і влиються в це все. І приймуть навіть достатньо такі, може, непрості форми якогось суспільного діалогу. Ми не хочемо ховатися тільки за сучасністю чи тільки за класикою. Ми хочемо говорити про безперервну взаємодію. Я випросив у колекціонера Павла Мартинова деякі скандинавські скульптури, які страшенно люблю. І слава Богу, у нас є класні колекціонери, у нас є люди, які захоплюються скульптурою. Я думаю, що з кожним роком їх ще буде більше.

І багато хто проявився як достатньо необізнана людина, багато хто навпаки проявився як суперобізнаний. І мені дуже сподобалося, що це все не закінчилося тільки на “Впевненій”. Це такий цілий ареал аналогів, співставлень, аналітичних статей про соціальну психологію, про мистецькі твори, про архаїку. Тобто це те, що дає нам розуміння того, що культура є драйвом, а не просто обслуговує щось. «Home away from home» – дім вдалині від дому. Такою є тема цьогорічного Бієнале в Ларнаці, яку осмислювали, пропускали через власний досвід і почуття 101 митець з п’яти континентів.

Yev Kravt: «Дім – це наша правда про себе». Інтерв’ю з куратором Biennale Larnaca 2023

М HKA разом із партнерським музеєм у Варшаві профінансували тиждень гарячого харчування для біженців з України. Я був у раді російського павільйону Венеційського бієнале, тому написав листа, в якому повідомив, що єдина порада, яку я можу зараз дати, це моє звільнення. Мистецький простір Одеси й Харкова був дуже яскравий на той час, а в Києві й поготів завжди існувала мистецька сцена. Знаю, що й за радянських часів ці міста були важливими в культурі.

Починаючи з 2016 року PinchukArtCentre запрошує художників з особливостями розвитку (аутизм, синдром Дауна, розумова відсталість) взяти участь у «Майстерні можливостей».​. Так, у співпраці з Катею Бучацькою, Микитою Каданом, Давидом Чичканом та Анною Щербиною, розпочалася творча подорож довжиною в чотири роки. За 15 занять пройдеш увесь цикл запуску артпроєкту і зможеш просувати виставки, митців, їхні роботи та себе. Єдине, що було трохи лячно — я не знала, чи потягну. Все-таки я працюю фултайм, а на лекції та домашки потрібен час, це відповідальність. Але менеджери школи мене заспокоїли — сказали, що встигнути реально. Дехто вважає, що місія куратора — вигадати круту концепцію виставки і гордо передати її на реалізацію.