Просто про економіку за матеріалами Інфляційного звіту за липень 2022 року

Основні тези цих документів полягали в тім, що широкомасштабна війна Російської Федерації проти України створює ризики для відновлення світової торгівлі, яка після пандемії коронавірусу розвивається слабко. Криза, викликана епідемією Covid-19, призвела до майже безпрецедентного падіння економічного розвитку. Але саме міжнародна торгівля відіграватиме фундаментальну роль у забезпеченні економічного відновлення країн після пандемії. Був нелегким, але деякі його події стали знаковими для розвитку міжнародної торгівлі. Більшість підприємств роздрібної торгівлі визнають, що звичні форми зниження витрат більше не є достатніми для підтримки маржі та відновлення бізнесу.

Актуальна інформація про розвиток глобальної торгівлі

Багато бізнесів зупинилися або суттєво скоротили виробництво, деякі великі підприємства, наприклад Кременчуцький нафтопереробний завод або “Азовстальˮ, були знищені фізично. Крім того, блокада Чорного моря серйозно ускладнила експортЕкспорт – постачання та продаж товарів чи послуг за кордон. Аграрної та металургійної продукції (це основна група товарів, які експортує Україна). У результаті інвестиції в економіку зменшилися, нові проєкти були призупинені. Щокварталу Національний банк робить економічний прогноз і публікує його в Інфляційному звіті. Звіт містить багато корисної інформації про економіку, але призначений він здебільшого для фахівців. Ця сторінка створена для того, щоб кожен громадянин міг легко дізнатися про головні економічні події в Україні, описані в Інфляційному звіті.

Конференція ООН з торгівлі і розвитку заявила, що світова торгівля скоротиться на 5% у 2023 році у порівнянні з минулим роком. Ще до появи COVID-19 ставало все більш зрозумілим, що зеніт роздрібної торгівлі на основі магазинів уже був пройдений. Незважаючи на те, що багато фізичних магазинів, безумовно, будуть знову зростати, очевидно, що дні, коли можна було досягати зростання за рахунок фізичних магазинів, залишились у минулому. Багато хто шукає платформні компанії, які могли б допомогти у реалізації можливостей. Зокрема, загальний зовнішньоторговельний обіг товарів у січні-квітні 2020 р.

Стратегія доходів: перехід до економіки воєнного часу чи гальмо її розвитку

Через пандемію Covid‑19 торгівля різко знизиться в кожному регіоні світу та в усіх галузях економіки. За оптимістичним сценарієм, обсяги світової торгівлі товарами можуть впасти https://www.056.ua/list/426190 на 13% до кінця 2020 р. Якщо ж пандемію не вдасться опанувати, а уряди держав не зможуть обрати оптимальний варіант виходу з кризи, то зниження може скласти 32% та навіть більше.

Просто про економіку (за матеріалами Інфляційного звіту за липень 2022 року)

Борці зі зміною клімату твердили у відповідь лише про те, що це не протекціонізм, а турбота про майбутнє планети. Турботою про майбутнє планети стало би збільшення в 5-10 разів інвестицій у «зелену» енергетику та в енергозберігаючі технології, але тоді про це мало хто хотів слухати, панувала думка, що «зелена» енергетика вже перемогла і відбулася. Будь-яке використання змісту сайту НІСД можливе лише за умови попередньої письмової згоди НІСД.

Ігор Мазепа вийшов із СІЗО. Чому його справа така важлива і яку роль зіграв Зеленський

Але сподіваємося, що управлінська криза буде вирішена в найближчий час. З самого початку переважній більшості урядів та підприємств було зрозуміло, що вони планують поставити безпеку своїх громадян і працівників вище прибутків. COVID-19 лише прискорив цю тенденцію, яка вже набирала обертів. І робили прогнози на 2020 р., то навіть не могли уявити, що за кілька місяців ситуація кардинально зміниться, а світова економіка зіштовхнеться з небаченим до цього викликом — пандемією Covid‑19. Ситуація, що склалася, змусила держави обрати відособлений соціально-економічний підхід, одним з побічних ефектів якого є різке зниження рівня міжнародної торгівлі та переорієнтація своїх ресурсів на внутрішньонаціональні потреби. Руйнування підприємств та окупація територій призвели до зростання безробіттяРівень безробіття – це співвідношення кількості безробітних до кількості робочої сили. Робоча сила – це населення у віці 15 і більше років, яке забезпечує пропозицію праці в економіці, тобто працює (є зайнятим) або шукає роботу (є безробітним).