Це треба бачити! 10 мистецьких виставок, на які варто сходити в лютому Публікації Українська правда Життя

Наприклад, сходи — це перехід з одного стану в інший, а колодязь символізує жіночий початок, в який можна провалитися. Глухі кути, вузькі коридори стали символом ситуацій, які пройти складно, але реально. На початку — стадо кіз, яке не розуміє, куди йти (вони як колективне несвідоме, яке впливає на нас, хоч ми часто цього не усвідомлюємо). Наприкінці — вовк, до якого у християнстві ставляться як до чогось негативного, а в язичницькій традиції вважали помічником, https://zmi.ck.ua/sotsium/sobaki-ta-kshki-osoblivost-harakteru-ta-povednki.html провідником душ. Мені дуже хотілося зробити виставку Дмитра Красного — він молодий український художник, який виставляється вже 5 років, а практикує понад 10 років. Мені припало до душі те, як він у своїх творах поєднує казкових милих персонажів і такі дещо потойбічні меланхолійні сюжети. Свого часу я працювала маркетологинею, декораторкою весіль, артдиректоркою у відеопродакшені, а потім стала директоркою бренда еротичних шкіряних прикрас.

Інтерв'ю з куратором виставки мистецтва про тему та концепцію виставки

Ми пройшли комісію, отримали резюме, що ніяких проблем для природи, екології й історії парку немає. Тому що це пам’ятка садово-паркового мистецтва. Це ж не просто міський парк, це національна пам’ятка. От, власне, ці всі ці етапи треба було пройти, для того, щоб цей проєкт був у Стрийському парку. Центр сучасної культури у Дніпрі до 12 лютого показує міжнародну виставку «Поезія та Перформанс.

ІЄ: Чи була якась критика стосовно виставки? Чи лише схвальні відгуки?

Теорію та практику роботи куратора сучасного мистецтва на своєму SKVOT-курсі пояснює Марія Вторушина. Поговорили з трьома студентками першого потоку, щоб дізнатися, як вони навчалися та створювали свою першу цифрову експозицію. Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос. Останній місяць триває виставка шостої міжнародної премії з сучасного мистецтва Future Generation Art Prize.

PinchukArtCentre представляє 8-й проект в рамках простору PAC-UA – персональну виставку українського художника Олексія Салманова. «У лісі дешевше» – це нова робота митця, яка була створена спеціально для PinchukArtCentre. Вона базується на перформансі, який відбувся влітку 2012 року на Мангеттені у Нью-Йорку, коли митець перебував у самому серці Америки із місією, пов’язаною з історією та міфологією цього острову.

Тематична виставка «Сучасні проблеми ядерної та радіаційної безпеки»

Міжнародний Фонд “Відродження” забезпечує інституційну підтримку редакції LB.UA у межах програми “Соціальний капітал”. Матеріали виготовлені в в рамках підтримки відображають позицію авторів і не обов’язково збігаються з позицією Міжнародного Фонду “Відродження”. Немає жодного ансамблю, в якому ми бачимо його цілковитий задум. Навіть те, що ми бачимо в Бучачі, пофарбовано так, що ми не бачимо Пінзеля-живописця. Адже Пінзель — «пензель» — був не тільки скульптором, але й живописцем.

Матеріали з позначкою «Реклама» та «PR», а також матеріали в блоці «Релізи» публікуються на правах реклами, відповідальність за їхній зміст несе рекламодавець. Ця війна для того, щоб нарешті українська культура стала відкритим, дуже таким підтриманим, гордим процесом. Дуже чекаю на зростання державного рівня культури, бо зараз мені приємно, що говорять про те, що Юлія Федів має стати новою міністеркою культури. Якщо це станеться, якщо їй не будуть суперсильно заважати, я думаю, це буде революційне рішення для української культури. Це ще одна інституція, яка має відкритись цьогоріч після 7 років ревіталізації комплексу будівель.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube. 3D-макет Макова схематично зображає політичну мапу сучасності. Фотоекспозиція присвячена історії родин, що чекають на своїх близьких з російського полону та зниклих безвісти. Тому я думаю, що всі зрозуміли, що це ефект вибуху. Підібрати команду, прописати бюджет та обрати варіанти фінансування. Я очікувала практичних прийомів, реальних прикладних порад та історій про те, як усе це робиться, — з погляду куратора.

«Кожны дзень» — це одне з гасел протесту, яке пролунало в перші дні виходу людей на вулиці. Цим гаслом постулювалося, що боротьба триватиме кожен день і не закінчиться, умовно, завтра. Матеріали з плашкою PROMOTED є рекламними та публікуються на правах реклами. Редакція може не поділяти погляди, які в них промотуються. Матеріали з плашкою СПЕЦПРОЄКТ та ЗА ПІДТРИМКИ також є рекламними, проте редакція бере участь у підготовці цього контенту і поділяє думки, висловлені у цих матеріалах. Групова виставка молодих митців представила як роботи, що були подані на конкурс, так і зовсім нові твори, створені спеціально для виставки.