Що таке NFT і як продати цифрове мистецтво за мільйони

9555 рядків коду, написаних «творцем інтернету» Тімоті Бернерсом-Лі в 1990 році. Продано на аукціоні Sotheby’s за $5,4 мільйона. Найдорожчим NFT на початок 2022 року є картина «Злиття» цифрового художника на ім’я Пак. Але технічно будь-хто може продавати NFT, і може приймати оплату в будь-якій валюті, яку забажає. NFT часто розглядають як новий спосіб колекціонувати сучасне мистецтво, тільки в цифровій формі.

мистецтво що таке nft

Це еквівалентно дворічному використанню енергії в студії художника. Адже із бумом крипто-аукціонів на початку цього року велика кількість колег-художників Лемерсьє стали мільйонерами. Водночас викиди вуглецю в атмосферу також зросли.

Як потрапити до білого списку на Binance NFT

Для придбання NFT-токенів необхідно завести ETH-гаманець (використовується криптовалюта Ethereum). Саме за допомогою гаманця можна авторизуватися на всіх платформах, що торгують токенами. ETH-гаманець ідентифікуватиме вас за допомогою вашого публічного та приватного ключа.

Як нещодавно визнаний вид мистецтва, NFT розширяють межі творчості та інноваційності з моменту свого створення, а деякі видатні митці вже використовують їхній потенціал. Автентичність і походження витвору мистецтва є одним із факторів, які впливають на рішення покупця. Перевіркою цих показників зазвичай займаються аукціонні будинки або галереї, хоча помилки, що стосуються походження та якісно виготовлені підробки не дуже поширене явище – вони трапляються. Оскільки NFT не може бути продубльований, він зберігає ту саму цінність, що й оригінал.

Оскільки NFT є програмованим цифровим активом, акції, які художники куплять наступного продажу, також можуть бути переведені в NFT. Вартість NFT визначається його виробником або інвестором. NFT підтверджує право на володіння цифровим активом або файлом, але при цьому не перешкоджає https://mynizhyn.com/news/info/31138-diia-zapuskaje-shhe-odnu-poslugu-oplata-adminstrafu-onlain.html його копіюванню, а тільки закріплює права власника на оригінальний екземпляр цифрового артефакту. NFT або невзаємозамінний токен являє собою унікальний цифровий актив, який зберігає дані про зображення, аудіофайли, відео, або цифровий еквівалент фізичного активу.

  • При цьому реальний флакон туалетної води лімітованої серії коштує 240 євро.
  • Точно так само вартість активу, який ви купуєте для колекції, визначається такими параметрами як рідкість, вік і зовнішній вигляд.
  • Такі показники, як число передплатників, кількість переглядів, які виробники контенту перетворюють на гроші, завдяки NFT припинять бути керованими власниками соціальних мереж.
  • NFT можуть працювати як будь-який інший звичайний спекулятивний актив.
  • Перевіркою цих показників зазвичай займаються аукціонні будинки або галереї, хоча помилки, що стосуються походження та якісно виготовлені підробки не дуже поширене явище – вони трапляються.

Біткоїн та етеріум вже є класичними прикладами взаємозамінних токенів. Як і звичайна валюта — гривні, долари чи євро, вони мають визначену вартість та можуть обмінюватися. Одна монета по суті не відрізняється від іншої та еквівалентна за вартістю. Тема зараз дуже популярна й активно культивується поряд із криптовалютами. Крім того, процес створення та обігу токенів поступово спрощується, стає доступним широкому загалу інтернет-користувачів. Спочатку монети не коштували майже нічого, потім почали активно зростати в ціні та світ захлеснула справжня майнінгова лихоманка.

Читайте также:

У NFT кожен блок унікальний і невзаємозамінний. Ігрові NFT відрізняються від простого зберігання криптовалюти в гаманці. NFT-ігри будуть використовувати NFT у своїх правилах, механізмі та взаємодії гравців.

Деякі вже працюють над цією проблемою, і це чудово. Не хотілося б наблизити глобальне потепління через криптокотят. Частина чарівності блокчейну в тому, що він зберігає записи про кожну транзакцію, тому вкрасти його важче, ніж картину з музею. Водночас криптовалюту крали й раніше, тому все залежить від того, як зберігається NFT, і скільки зусиль потенційна жертва готова докласти, щоб повернути активи назад. А ще, якби у мене була картина Моне, її можна було б оцінити як фізичний об’єкт. У разі цифрового мистецтва копія так само хороша, як і оригінал.

Їх можна продавати в самій грі або на інших платформах. Ще одна причина популярності NFT – інші блокчейн-мережі, такі як Cardano, Solano, Tezes тощо, почали пропонувати невзаємозамінні токени. 2014 року художник Кевін Маккой викарбував на блокчейні Namecoin перший відомий NFT Quantum. Це цифрове зображення піксельного восьмикутника, який гіпнотично змінює колір і пульсує. Для когось ті ж марки не коштують нічого, але інші готові платити величезні суми за саме відчуття того, що ти є власником цього цінного для вузького кола людей активу. Лише у лютому загальна сума транзакцій в цьому сегменті перевищила 340 мільйонів доларів. Це більше, ніж за увесь попередній рік, коли обсяг торгів сягав 250 мільйонів.

Тому завжди проводьте власне дослідження перед тим, як карбувати невзаємозамінні токени, і вкладайте гроші тільки в тому випадку, якщо ви впевнені в майбутньому проекту. Задум художника успішно втілювався, аж доки він не зіткнувся із NFT-аукціоном. На платформі Nifty Gateway було декілька його робіт – короткі відео із зображенням темних металевих багатогранників, які обертаються навколо своєї осі. Роботи успішно розкупили впродовж 10 секунд, віддавши тисячі доларів за кожну. Однак Лемерсьє дізнався також, що за час тривання аукціону спожито 8,7 мегават-годин енергії.